Takedalla on kattava ja monipuolinen valikoima tuotteita useisiin eri sairauksiin ja oireisiin. Lääkkeillämme hoidetaan mm. tulehduksellisia suolistosairauksia, erilaisia syöpäsairauksia, sydän- ja verisuonisairauksia, diabetesta, keuhkosairauksia ja unettomuutta. Näiden lisäksi tarjoamme itsehoitolääkkeitä useisiin eri oireisiin, kuten flunssaan ja allergiaan.

Tietoa unettomuudesta

Tietoa unettomuudesta

Unettomuus on hyvin yleinen vaiva. Noin joka kymmenes suomalainen kärsii pitkäaikaisesta unettomuudesta.

Lue lisää
Reunapaikka

Reunapaikka

Vertaistukisivusto IBD-potilaille

Lue lisää

Oireet

Allergia

Allergia voi ilmetä useilla eri tavoilla, kuten esimerkiksi ihon, hengitysteiden tai silmien oireiluna tai vaikkapa vatsavaivoina. Monia allergioita voidaan hoitaa siedättämällä tai lääkehoidolla. Suurin osa pikkulasten ruoka-aineallergioista häviää ensimmäisten elinvuosien aikana.

Lue lisää

Emättimen limakalvojen kuivuminen

Emättimen limakalvojen kuivuutta voi esiintyä eri-ikäisillä naisilla. Kyseessä on elämänlaatua heikentävä vaiva, jota voi hoitaa. Kuivuus aiheuttaa yleensä myös muita liitännäisvaivoja.

Lue lisää

Flunssa

Flunssa on yleinen viruksen aiheuttama hengitysteiden tulehdus. Oireita ovat mm. yskä, nuha, kurkkukipu ja kuume. Oireita voidaan lievittää erilaisilla itsehoitovalmisteilla.

Lue lisää

Haavojen hoito

Haavojen, hiertymien ja palovammojen hoidossa puhtaus on erityisen tärkeää. Jos niihin joutuu epäpuhtauksia, saattaa syntyä tulehdus, joka vaikeuttaa ja hidastaa paranemista.

Lue lisää

Jälkiehkäisy

Jälkiehkäisyä voi käyttää, jos kondomi on pettänyt tai esimerkiksi ehkäisypillerit jääneet ottamatta, eikä mahdollinen raskaus ole toivottua. Jälkiehkäisy voidaan toteuttaa ennen alkion kiinnittymistä kohtuun, eli raskaus ei saa olla vielä alkanut. On kuitenkin huomattava, että osa jälkiehkäisyn käyttäjistä tulee raskaaksi.

Lue lisää

Kalsium ja vitamiinit

Monipuolinen ruokavalio on tärkein vitamiinien ja kalsiumin lähde. Voi olla kuitenkin vaiheita, jolloin kaikkia vitamiineja tai riittävää määrää kalsiumia ei saa ravinnosta. Silloin on hyvä käyttää lisäravinteita vahvistamaan terveyttä ja hyvinvointia.

Lue lisää

Kipu

Kipu on aina henkilökohtainen kokemus, ja sen syy on hyvä selvittää.

Lue lisää

Myrkytykset

Myrkytys vaatii nopeaa toimintaa, oli kyseessä sitten lapsi tai aikuinen. Jos epäilet myrkytystä, soita Myrkytystietokeskukseen (puh. (09) 471 977, 24 h/vrk).

Lue lisää

Närästys

Närästyksen oireena on usein korventava tunne rinnassa. Ruoka, juoma, stressi tai esim. palleatyrä saattavat pahentaa vaivaa. Erilaisia hoitokeinoja on olemassa.

Lue lisää

Nenän limakalvojen kuivuminen

Nenä on ulkopuolelta tulevan ilman vastaanottaja ja suodattaja. Kun hengitämme ilmaa sisään, nenä lämmittää ja kosteuttaa sitä. Ei siis ihme, jos nenä joutuu välillä koville ja sen limakalvot kuivuvat.

Lue lisää

Peräpukamat

Peräpukamat ovat yleinen ja usein kiusallinen vaiva. Oireilua on eriasteista, ja joskus turvaudutaan myös leikkaushoitoon. Hoitokeinoja löytyy myös lieviin oireisiin.

Lue lisää

Ripuli

Ripuli voi sekoittaa elimistön suola- ja nestetasapainon. Joskus ripuli on oire muusta sairaudesta. Vaivaa on syytä tarkkailla ja hoitaa oikein.

Lue lisää

Suun hygienia

Terveellinen ruokavalio on tärkeä myös suuhygienian kannalta, muttei yksin riitä pitämään suuta kunnossa. Suuhygieniasta voidaan pitää huolta hampaiden pesulla, fluorin käytöllä, suuvesillä ja hampaiden välien puhdistamisella langalla, harjalla tai tikuilla.

Lue lisää

Ummetus

Ummetusta voi helpottaa itsehoidolla. Erilaiset lääkkeet, ravintolisät ja elintapoihin liittyvät muutokset voivat olla avuksi piinalliseen mutta tavalliseen vaivaan.

Lue lisää

Yskä

Yskä on tavallinen flunssan oire, mutta pitkittynyt yskä on syytä tutkia lääkärissä. Yskää voi tarvittaessa yrittää lievittää sitä hillitsevillä lääkkeillä.

Lue lisää